Slots med wild symbol

Slots med wild symbol har funnit sedan starten av den enarmade banditen. Men vad är en wild symbol? Wild symboler är som jokern i en kortlek, det kan förvandlas till vilken symbol som helst för att skapa en vinnande kombination.

Bästa slots med wild symbol

Bästa casinon att spela på slotmaskiner med

Vad är wild symbol och hur fungerar det egentligen?

Wild symbol är som jokern i en kortlek kort sagt. För att vinna på dina vinstlinjer utan “vanlig” kombination? Ja, då måste du ha en wild symbol eller flera och de kan kombineras och bli vad som helst för att du ska vinna på dina vinstlinjer.  Du kan helt enkelt kombinera precis hur som helst. Dock så kan inte wild symboler ersätta bonussymboler så som free spins eller scatters.

Typer av wilds

Det finns en hel del spel och det betyder en det finns en rad olika wilds. Det finns allt från standard wilds till sticky wild. Men hur fungerar dem egentligen? Jo, det är något som vi ska ta reda på och lista ut vad var och en har för funktion och hur man kan vinna på dessa. Det är inte helt lätt att hålla koll på allt men nu förhoppningsvis kommer vi att klargöra detta. Vad som är bra att hålla koll på är att wilds kan inte ersätta bonussymboler så som free spins eller scatter.

Shifting Wilds

Shifting Wilds-funktionen är en spännande version av de wilds symbolerna, än så länge är dem inte jättevanliga men det är Playtech som använder denna symbol, men inte på alla spel dock. Shifting wilds fungera så att det stannar kvar på rullarna under ett antal snurr och byter sedan position efter varje snurr, detta är en extra chans att vinna.

Wandering Wilds

Denna symbolen liksom shifting wild och sticky wild är att den stannar kvar på hjulet under en period, den flyttar också sig efter varje snurr som görs. Förflyttningen kan ske sidled men också på höjd. Det fortsätter tills den vandrar utanför hjulen. Det betyder enkelt att du behöver inte  använda dina pengar för dessa snurr så länge wild symbolen visar sig på hjulen.

Random Wilds

Slumpmässig wild finns inte exakt i alla spel utan det finns i 5 hjuls slot men också i det som kallas 3D slots. Slumpmässig wilds kan visa sig när som helst under spelets gång men också under bonusspelet. Mellan 1-5 visas slumpmässiga wilds och kan även inkludera Multiplier.

Stacked Wilds

Stacked wilds fungerar som det låter. Istället för att ta en plats på rullarna, betyder det att stacked wilds kommer i par av två eller tre, och i vissa fall kan de till och med täcka en hel rulle. Detta betyder också att wild symboler kan ge betydligt större utbetalningar än vanliga wilds. Det kan även ge fler vinster under ett enda snurr.

Expanding Wilds

Expanding wilds är en expanderande symbol och det betyder att den kommer inte att stanna kvar. Istället kommer den att börja expandera antingen vertikalt eller horisontellt med spelet som spelas genom att bestämma riktningen. Detta ger många fler vinstkombinationer.

Sticky Wilds

En annan typ av vilda symboler är sticky wilds. Sticky Wilds har samma egenskaper som vanliga Wilds, vilket innebär att de kommer att ersätta alla andra symboler på given rulle. Men vad som är annorlunda är att de håller sig kvar. Inte hela tiden men det kommer att hålla sig kvar under gratissnurren och det säkerställer ännus större chans att vinna.

Moving Wilds

Moving wilds är riktigt bra wilds som finns på marknaden. Om moving wild dyker upp så kommer den att förflytta sig efter varje snurr, men bara ett steg. Med lite lycka finns det möjlighet att vinna flera moving wild på en och samma gång.

Straight/ Diagonal Wild Symbols

Straight Wild
Typ Beskrivning
Straight Wild Straight Wild visas bara på rad 3 och ersätter alla symboler men om 1 diagonal Wilds visas på samma rad som Straight Wild, rad 1 eller 5 så kommer alla symboler där i mellan att förvandlas till ytterligare Wild-symboler.
Diagonal Wild Diagonal Wild kan endast visas på rad 2 och 5. Vi säger att den symbolen dyker upp diagonalt och även ifrån en straight wild symbol så kommer den att städa undan den symbolen och förvandla en symbolen som ligger intill till en ytterligare wild symbol slot.

Hur man spelar och hur man kan vinna på slots med wild?

Det finns många olika kombinationer på wild symbolerna, du kan vinna med stacked wilds, moving wilds, expanding wilds men det är bara några. Det är viktigt att gå in och kollar på vad som gäller exakt för varje symbol. Vinsterna varierar helt klart mellan det olika spelen men om vi ska ta ett exempel så har vissa slots jackpots kopplade till wild symbolerna, skulle du få 5 stycken wilds på samma linje skulle denne vinna extrapris. Skulle du få hela skärmen fylld med wilds kan denne vinna en jackpottvinst.

Fördelar och nackdelar att spela slots med wild symbol

Fördelarna med använda slots med wilds är att spelet aldrig blir tråkigt, utan det är spännande hela tiden. Vad som är en nackdel är att du vet aldrig när wildsen kommer vilket kan ta väldigt lång tid eller det kan gå väldigt fort. Man ska inte ha höga förväntningar.

Slots info
Slot Namn Programvara Släppdatum den Betalningslinjer Disposition RTP% Bonusspel Gratis spins Vild symbol Scatter-symbol Multiplikator
Bier Haus - bildBier Haus WMS 2019 50 6-6 96.2% (Medium) ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Book of Lords - bildBook of Lords Amatic 1997 10 5-3 97% (Medium) ✔️ ✔️ ✔️
Cleopatra - bildCleopatra IGT 2012 20 5-3 95% (Hard) ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Game of thrones - bildGame of Thrones Microgaming 2014 15 5-3 96.3% (Medium) ✔️ ✔️ ✔️ ✔️ ✔️
Hugo - bildHugo Play'n GO 2018 5 5-3 94.5% (Hard) ✔️ ✔️ ✔️

Summering

Summeringen av detta är att Wilds är spännande, mer intressant och kan ge en rad olika vinster. Man blir aldrig uttråkad. För den som vill ha extra spänning i spelet ska självklart spela med wilds.

FAQ

Vad är wilds symboler?

Wild symboler är som joker i en kortlek. Det kan bli vad som helst och kombineras hur som i spelet mellan linjerna.

Vilka wilds symboler finns?

Straight/ Diagonal Wild Symbols, sticky, expanding, stacked, random, wandering, shifting wild symboler.

Kan man vinna jackpott också med wilds?

Ja det kan man, det som gäller är att få hela skärmen fylld med wilds, på så sätt kan man vinna jackpottvinst.