Slots med hög volatilitet

Volatiliteten beskriver vinstchanserna i ett spel och spelets risknivå. En riskprofil är mycket större hos spel där en högre volatilitet finns. Men det är inte bara riskerna som är större utan även vinsterna.

Det kan vara svårt att hitta informationen om volatilitets för olika slotspel. Speltillverkarna anger det teoretiska återbetalningen till spelarna i form av Return to player, RTP. Detta är istället ett sätt att ange hur stor andel i procent av insatsen som du som spelare i allmänhet kommer att vinna tillbaka.

Volatilitet brukar visa sig när man spelar om du exempelvis vinner på många snurr så är det sannolikt att volatiliteten är låg och även vinsterna.

Sidinnehåll

Slots med hög volatilitet att prova

Slot List

Online casino med slots med hög volatilitet

Vad är slots med hög volatilitet?

En slot som har en hög volatilitet innebär att det finns en lägre vinstchans och en större risk att du förlorar dina satsade pengar. Lyckas du däremot att vinna så kan du å andra sidan vinna betydligt större vinster.

Med slot som har en hög volatilitet kan det vara låga chanser till vinst i själva grundspelet men istället så finns det ofta mycket generösa bonusspel med många free spins eller jackpottar.

När ska jag spela slots med hög volatilitet?

Om det är de stora vinsterna som du är ute efter så är det bästa att spela med hög volatilitet.

Att spela slots med hög volatilitet är till för dig som vågar ta lite större risker. Det krävs oftast många spelomgångar innan vinsten slår till och det ska du ha i åtanke när du spelar slots med hög volatilitet.

Innan du når den möjliga storvinsten så krävs det tålamod, många spelrundor och att du har en bra budget.

Bästa slotsen med hög volatilitet

Det finns en hel del olika slots som är kända för att ha en hög volatilitet, några av dem kan du se nedan.

Slots med hög volatilitet
Dead or Alive spelautomat Här befinner du dig i vilda västern och lyckas du får tillräckligt med scatters på spelplanen så aktiverar du ett free spins läge. Här finns massor med olika vinstmöjligheter. Sloten är en 5 x hjuls slot och har nio aktiva vinstlinjer.
Book of Dead spelautomat

Följ med som Riche Wild på ett äventyr där du söker efter skatter i Egypten. Vid varje spin som ger vinst får du möjligheten att dubbla denna vinst. Free spins läget ger expanderande scatters som kan ge vinstchanser upp till x 5000 din insats.

Bonanza Megaways spelautomat

Dyk ner i guldgruvan och ta del av denna underhållande slot. Vinst Möjligheterna snålar man inte på i detta spel då det finns 117 649 olika möjliga vinstkombinationer. Sloten är uppbyggd på 6 snurrande hjul och på varje hjul kan det finnas två till sju symboler.

Fördelar och nackdelar

Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med att spela slots med hög volatilitet och här listar vi några:
 

  • Fördelar

  • Större volatilitet innebär större vinstsummor
  • Spänning i jakten på storvinst
  • Många spännande spel med hög volatilitet
  • Nackdelar

  • Krävs mer kapital under en längre tid
  • Ger inte vinst så ofta
  • Krävs större risker
  • Krävs tålamod och större budget

FAQ

Vad är volatilitet?

Volatiliteten beskriver vinstchanserna i ett spel och spelets risknivå. Man pratar om låg, hög och medium volatilitet för slot. Vilket som passar dig bäst beror på vad du är ute efter i ditt spelande.

Vad innebär slots med hög volatilitet?

När en slot har en hög volatilitet så innebär det att chansen till vinst är lägre och risken att du förlorar dina satsade pengar är större. Vinner du däremot så är chansen att vinsterna blir rejält stora.

När passar det att spela slot med hög volatilitet?

Att spela med hög volatilitet är för dig som har en större budger, bra tålamod och som kan riskera att förlora. Det är även för dig som jagar de riktigt stora vinsterna. Du ska vara beredd på att det oftast krävs en hel del spelande innan någon vinst dyker upp.

Hur är utbudet på slot med hög volatilitet?

Letar du efter slot med hög volatilitet så är spelutbudet inget att klaga på. Här finns många populära slots att välja mellan. Dead or Alive, Bonanza och Book of Dead är några exempel på slot med hög volatilitet.

Vilka fördelar finns det med att spela slot med hög volatilitet?

Några av fördelarna är att det finns ett stort spelutbud att välja mellan, man får en riktigt spännande spelupplevelse och lyckas du att vinna så vinner du riktigt stort. Här pratar vi om storvinster.