Midas Golden Touch: spelautomat online från Thunderkick

Slot Details

Programvara
Upplägg
5-3
RTP
96.1%
Jackpotspel
Utgivningsdatum
2019
Spellinjer
15
Volatilitet
Hög
Scatter-symbol
Teknologi
JS, HTML5
Hjul
5
Max. vinst
x10100
Wild-symbol
Min. insats
0.1
Free spins
Staplade symboler
Slottyper
Tema
Legend
Max. insats
100
Bonusspel
Multiplikator

Var du kan spela Midas Golden Touch

Spelautomaten Midas Golden TouchLegenden om Kung Midas handlar om den grekiske härskaren som var fullständigt besatt av guld. Han ägnade hela dagarna åt att räkna guldmynt och drömde om att kunna förvandla allt han rörde vid till guld. Till slut så blev drömmen sann men det blev snabbt till en tragedi när han en dag gav dottern en kram och hon också förvandlades till guld.

Legendens mytomspunna anda har Thunderkick transporterat till en spelautomat med ett upplägg på fem hjul, 3 rader och 15 vinstlinjer. Det här är ett väldesignat spel som utspelar sig i Midas ståtliga palats. Den stämningsfulla musiken sätter rätt ton på spelet vars hjul snurrar på en gnistrande guldtavla.

Midas Golden Touch är en spelautomat med medelhög varians och en RTP på ca 96,1 %. Minsta insatsbeloppet är 1 SEK och du kan max satsa 1000 SEK per snurr. Maxvinsten är 10 100x din totala insats!

Bonusfunktioner

Spelsymboler

Mot bakgrund av Midas forntida palats snurrar hjulen fram bägare, skattkistor och gyllene härskarkronor. Kung Midas själv är högvärdesymbolen i spelet. Lyckas du få fem stycken i grundspelet multiplicerar han dina vinster med 75x.

Spelets wildsymbol består av två händer som håller ett gyllene klot och den har en alldeles speciell egenskap. Förutom att ersätta alla symboler (utom scattern) i spelfältet så har den inbyggda multiplikatorer som kan öka din utdelning rejält. Beroende på hur många wilds du landar på en vinstrad aktiveras en multiplikator enligt följande tabell:

 • 1 wild = x2
 • 2 wilds = x4
 • 3 wilds = x8
 • 4 wilds = x16
 • 5 wilds = x32

Bonusrundor & free spins

Det finns inget separat bonusspel i Midas Golden Touch men det finns ett freespinläge som aktiveras när du landar minst tre stycken scatters i grundspelet. Spöket av Kung Midas dyker då upp och förvandlar hela templet till guld samtidigt som du belönas med 10, 15 eller 20 gratissnurr, beroende på hur många scatters du fått.

För varje vinst i freespinläget belönas du dessutom med sticky respins. Det betyder att symbolerna som varit med i den vinnande kombinationen klistras fast medan övriga symboler snurras om. Respins pågår så länge du snurrar fram nya vinnande kombinationer. När alla dina respins är slut går du tillbaka till att snurra återstående free spins. Multiplikatorer och slumpmässiga wilds kan dessutom boosta dina vinster och ge dig ännu flera gratissnurr i freespinläget!

Midas Golden Touch fördelar och nackdelar

 • Fördelar

 • Free spins
 • Multiplikatorer
 • Hög maxvinst
 • Mobilanpassad
 • Begränsningar

 • Ingen jackpott
 • Inget bonusspel

Sammanfattning

Midas Golden Touch är ett enkelt och välgjort spel som hoppat på trenden att skapa slots med mytologiskt tema. Det finns varken något bonusspel eller progressiv jackpott men goda chanser att vinna free spins och respins. Den potentiella maxvinsten i det här spelet är dessutom makalöst hög. Helt klart spelvärd!

Vanliga frågor och svar

Hur många free spins kan man få i spelet?

Max 20 free spins kan du få i grundspelet och max 30 stycken i freespinläget.

Vilken RTP har Midas Golden Touch?

Det här spelet har en RTP på 96,1 %.

Kan man spela Midas Golden Touch gratis?

Ja, det finns en demoversion av spelet som är helt gratis.