Pokerspelare

Att spela poker blev stort under början av 2000-talet och i takt med att allt fler skaffade ADSL och bredbandsuppkoppling ökade också antalet pokersajter på nätet. Svenska pokerspelare kunde nu börja mäta sig med världens bästa pokerspelare på sajter som Expekt, Unibet och 888 Poker.

Även Svenska Spel satsade hårt på en pokerklient där många än idag spelar både turneringsspel, sit and go och cash games.

Här kollar vi inte så noga på var man kan spela, utan istället på några av de bästa pokerspelare vi sett både här hemma och internationellt. Nedan kan du läsa mer om kända pokerspelare, och även få reda på saker du kanske aldrig hört talas om tidigare.

Kända svenska pokerspelare

När det kommer till bästa pokerspelare i Sverige så finns det några som slåss om titeln. Vi listar de 3 som vi anser varit bäst bland professionella pokerspelare i Sverige.

1. Martin Jacobson

Martin JacobsonMed mer än 17 miljoner dollar i vinstpengar totalt och jobb som ambassadör på en av världens mest kända pokersajter så får vi nog räkna Martin som Sveriges bästa pokerspelare. Bland titlarna han tagit hem ser vi WSOP 2014, SCOOP 2017 och även en hel del online turneringar.

2. Viktor Blom

Viktor BlomViktor startade sin karriär som svensk pokerspelare redan när han var 14 år gammal och när man blir ombedd att nämna en svensk pokerspelare är det många som kommer att säga hans namn. Vid 17 års ålder var han pokermiljonär och har funnits med bland de stora namnen. De största framgångarna har han fått online som high roller pokerspelare i Sverige

3. Christer Björin

Christer BjorinMan kan inte prata om bästa pokerspelare i Sverige utan att nämna Christer Björin. Han föddes 1947 och är en pokerspelare av rang. Han har spelat in en bra bit över 5 miljoner dollar och ansågs av många vara en av de tuffaste motståndarna i turneringspoker. Ett svenskt pokerproffs med två WSOP-armband.

Kända pokerspelare i världen

När det handlar om bästa pokerspelare internationellt finns det betydligt fler att välja mellan. Vi väljer dock även här att begränsa oss till tre av de mest kända pokerspelare som finns.

1. Stu Ungar

Stu UngarStu är legenden inom pokervärlden och med sina tre Amarillo Slim´s Super Bowl of Poker-vinster och tre WSOP-titlar är det svårt att hitta någon som kan utmana. Stu Ungar var en amerikansk pokerspelare som också var duktig på blackjack och Gin Rummy. Han var välkänd för sina stora satsningar och orädda attityd. Stu dog 1998, 45 år gammal.

2. Doyle Brunson

Doyle BrunsonDoyle ”Texas Dolly” Brunson har spelat I mer än 50 år och har totalt 10 armband från WSOP. 1988 blev han invald i pokerns Hall of Fame och är enligt många den bästa nu levande pokerspelaren i världen. Doyle är numera pensionär men enligt ryktet spelar han ännu poker då och då.

3. Phil Ivey

Phil IveyMed sin genomträngande blick och förmåga att läsa av sina motspelare blev Phil Ivey snabbt en av pokervärldens elitspelare. Han har suttit vid finalbordet i WSOP mer än 30 gånger vilket inte många kan komma i närheten av. Phil Ivey startade två företag där det ena var en app där man kunde träna pokerspel mot proffs och den andra var en anläggning för utbildning och träning av professionella pokerspelare.

Hedersomnämnande

Som vi nämnde finns det gott om pokerspelare i världen som borde finnas med i en lista över bästa pokerspelare i världen. Skulle vi nämna dem alla skulle texten bli lång! Vi väljer att nämna några i ett hedersomnämnande istället:

  • Martin de Knijff – En stor profil inom poker i Sverige.
  • Sofia Lövgren – Svensk pokerspelare tjej som visat framfötterna.
  • Daniel Negraneu – har spelat in över 30 miljoner dollar.
  • Barry Greenstein – Känd för att donera bort stora delar av sina vinster.
  • Mikael Thuritz – Inte rädd för stora satsningar.

Alla kan spela poker men alla kan inte bli proffs

Poker online är fortfarande populärt och det går även att anmäla sig till liveturneringar på olika casinon både i Sverige och utomlands. Man bör vara medveten om att det är en enorm skillnad mellan att sitta hemma och spela Texas Hold´em eller 5 Card Stud med polarna och att spela mot de som lever på gambling.

Alla kan givetvis lära sig att spela poker men för att bli proffs så krävs det att man har gott om tid att lägga på sitt spelande, och att man har en bankrulle man inte är rädd för att förlora. Gemensamt för de spelare vi nämnt ovan är att de alla spelar sina motståndare mer än korten. Genom att förstå hur andra spelare funkar blir de vinnare. Att komma dit från att lira poker på nätet för en hundring är en lång väg!

Relaterade artiklar